ZAKONI I PROPISI

Arhivsko zakonodavstvo
Arhivske norme i standardi
Uredsko poslovanje
Ostalo

STVARATELJI I IMATELJI

Kategorizacija
Obveze stvaratelja i imatelja
Stručni ispiti
Dostava popisa gradiva
Seminari i radionice
Evidencija javnog arhivskog
         gradiva nastalog do
         22. prosinca 1990. godine

KORIŠTENJE GRADIVA

Općenito
Dostupnost gradiva
Izdavanje preslika i prijepisa
Korištenje gradiva u čitaonici
Cjenik usluga (PDF 330KB)
Cjenik izdanja

 Vi ste ovdje: Naslovna > Arhiva vijesti

Arhiva vijesti

 

 

07.11.2019.

Poštovani korisnici,
zbog radova na telekomunikacijskoj mreži do daljnjega nisu dostupni telefonski kontakti Državnog arhiva u Šibeniku. Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

26.08.2019.

OBAVIJEST o ishodu javnog natječaja za prijem zaposlenika: arhivski tehničar


Obavještavamo cijenjene korisnike da će čitaonica Državnog arhiva u Šibeniku dana 16. kolovoza 2019. (petak) biti otvorena:

  • za istraživače arhivskog gradiva koji su se prethodno najavili (putem e-pošte na info@dasi.hr ili osobno u čitaonici) najkasnije do 13 sati u srijedu, 14. kolovoza

  • za zaprimanje zahtjeva za izradu ovjerenih preslika gradiva, koji će u hitnom postupku biti riješeni u ponedjeljak, 19. kolovoza, odnosno u redovnom postupku u propisanim rokovima


09.08.2019.

Javni natječaj za prijem zaposlenika

Arhivski tehničar/tehničarka – 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme
(zamjena do povratka zaposlenika s bolovanja), puno radno vrijeme


12.06.2019.

Obavijest

Obavještavamo Vas da je Državni arhiv u Šibeniku obveznik provođenja javne nabave. Prema članku 6. Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (NN 94/2018), od 1. srpnja 2019. godine Državnom arhivu u Šibeniku više neće biti dopušteno zaprimanje računa, predračuna, odobrenja i terećenja u papirnatom obliku putem pošte ili skeniranih putem e-maila. Napominjemo kako je Državni arhiv u Šibeniku sukladno čl. 6. st. 2. Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi obvezan zaprimati i plaćati isključivo e-Račune koji su sukladni EU normi.

Molimo Vas da poduzmete sve potrebne aktivnosti kako bi se od 1. srpnja 2019. godine izbjegle poteškoće sa zaprimanjem i plaćanje računa. 


17.05.2019.

OBAVIJEST O ISHODU NATJEČAJA


07.05.2019.

PODATCI O OPISU POSLOVA I PLAĆI ZA RADNA MJESTA ARHIVIST (m/ž) I ARHIVSKI TEHNIČAR (m/ž)

POZIV NA TESTIRANJE KANDIDATA

17.04.2019.

JAVNI NATJEČAJ za popunu radnih mjesta

 

Državni arhiv u Šibeniku pridružio se obilježavanju manifestacije "Noć muzeja 2019". 

30.01.2019.

U 20 sati u Kninskom muzeju bit će otvorena izložba „Srednjovjekovne utvrde na rijeci Krki u svjetlu novih istraživanja“, koja je rezultat suradnje Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ i Državnog arhiva u Šibeniku.

Na izložbi su obrađene srednjovjekovne utvrde u obuhvatu Nacionalnog parka „Krka“ na kojima je Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ tijekom proteklih godina sustavno provodila arheološka istraživanja, arhitektonska i geodetska snimanja te konzervatorske radove.

Saznanja o životu na rijeci Krki i njezinim tvrdim gradovima u kasnom srednjem vijeku upotpunjuju dragocjeni podatci iz različitih povijesnih izvora. Niti jedna od četiriju rijeka u Dalmaciji nema toliko utvrda na svojim obalama koliko ih ima Krka: duž čitava njezina toka, od izvora do ušća, nalaze se brojna utvrđenja ili fortifikacije. Srednjovjekovni utvrđeni gradovi – kamene utvrde – bili su u posjedu hrvatskih velikaških obitelji. Osim što su imale obrambenu funkciju, neke od tih utvrda bile su i jezgre naselja.

21.12.2018.

Javni natječaj za prijem zaposlenika (m/ž): arhivski tehničar/tehničarka
1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme (zamjena do povratka zaposlenika s bolovanja)

22.11.2018.

JAVNI POZIV - za prijem pripravnika (m/ž):
arhivski tehničar/tehničarka – 1 izvršitelj/ica, na određeno vrijeme (12 mjeseci), puno radno vrijeme


30.10.2018.


25.09.2018.

Čast nam je pozvati Vas na otvorenje izložbe „Ante vitez Šupuk i njegov grad“, pripremljene povodom 180. obljetnice rođenja Ante Šupuka, najuspješnijeg šibenskog (grado)načelnika koji je udario temelje modernog Šibenika i ostavio trajan i neizbrisiv trag u povijesti Krešimirova Grada.

Ante Šupuk rođen je 21. kolovoza 1838. godine u uglednoj šibenskoj obitelji. Već u ranoj mladosti počeo se zanimati za političku situaciju i ubrzo se priklonio idejama hrvatskog narodnog preporoda i programu Narodne stranke. Izabran je za šibenskog načelnika 15. siječnja 1873. godine nakon pobjede narodnjaka na općinskim izborima. Od tada do pada Austro-Ugarske Monarhije šibenska je općina u rukama hrvatske većine, a Ante Šupuk je do svoje smrti 1904. godine biran za njezina načelnika. Istovremeno je bio zastupnik u Pokrajinskom saboru u Zadru te u Carevinskom vijeću u Beču. Nizom važnih infrastrukturnih projekata koje je ostvario tijekom tri desetljeća upravljanja šibenskom općinom (željeznička pruga Siverić – Šibenik, gradnja vodovoda, suvremene bolnice paviljonskog tipa, zgrade suda, izgradnja cjelovitog energetskog sustava na izmjeničnu struju i dr.) Šibenik je uveo u 20. stoljeće.
Bio je političar i poduzetnik, čovjek ispred svoga vremena, koji je sve svoje znanje i moć koristio kako bi osigurao razvoj grada i boljitak svojih sugrađana.

 Izložba će biti otvorena u četvrtak, 27. rujna s početkom u 20 sati u izložbenom prostoru Muzeja grada Šibenika.  


03.08.2018.

JAVNI NATJEČAJ - za prijem zaposlenika (m/ž): 1. arhivski tehničar/tehničarka – 1 izvršitelj/ica
 na određeno vrijeme (zamjena do povratka zaposlenika s bolovanja), puno radno vrijeme

Objava: NN 71/2018 od 04.08.2018


14.05.2018.

Izložba “Čovjek i krš” je rezultat zajedničkog istraživačkog projekta Javne ustanove Nacionalnog parka Krka i Državnog arhiva u Šibeniku. Izložba govori o specifičnom i vrlo osjetljivom krškom području rijeke Krke na kojemu se od prapovijesti intenzivno razvijaju razni oblici ljudske prisutnosti i djelovanja. Geološka specifičnost krša odražava se u srednjovjekovnim tvrdim gradovima – kamenim utvrdama duž toka rijeke Krke koje su se nalazile u posjedima velikaških obitelji.

Osim što su povremeno imale obrambenu funkciju, ove utvrde su i jezgre pojedinih naselja. Hrvatska velikaška obitelj Šubić sagradila je utvrde Trošenj-grad (Čučevo) i Rogovo na desnoj obali rijeke, dok su utvrde na lijevoj obali Krke Nečven, Bogočin i Kamičak bile u posjedu drugih hrvatskih velikaških obitelji: Nelipića, Martinušića, Bogetića, Utješinovića i Mišljenovića. U posjedu Nelipića bila je i najljepša među utvrdama, Ključica, podignuta nad kanjonom rijeke Čikole.

Istovremeno suprotstavljanjem i prožimanjem prirodnih i ljudskih tvorevina na izložbi će biti prikazana prirodna i kulturno-povijesna baština NP Krka u svjetlu novih arheoloških i arhivskih istraživanja.

 Izložba će biti otvorena 18. svibnja 2018. godine u 15 sati u Državnom arhivu za Međimurje u Štrigovi u okviru programa svečanog otvaranja manifestacije Urbanovo 2018.

 

12.06.2017.

POPIS ARHIVSKOG GRADIVA 20 KB


04.05.2017.

POZIV ZA DOSTAVU PONUDA: Predmet nabave: Uređenje prostora arhiva  
Troškovnik 35 KB | Nacrti 311 KB  
     

26.01.2017.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“, Gradski muzej Drniš i Državni arhiv u Šibeniku u povodu Noći muzeja 2017. godine priređuju izložbu Roški slap – pokretač razvoja drniškog kraja, koja će biti predstavljena u ispostavi JU „Nacionalni park Krka“ u Drnišu u petak, 27. siječnja 2017. godine u 20 sati.

Izložba je popraćena katalogom u kojemu je obrađena povijest Roškog slapa kroz stoljeća, od Oziđane pećine do danas, s posebnim osvrtom na početke korištenja vodne snage u predindustrijskim pogonima – vodenicama, početke elektrifikacije i industrijalizacije drniškog kraja te povijest razvoja turističke ponude Roškog slapa ostvarene zahvaljujući obitelji Skelin. Istaknuta je uloga skradinske obitelji Marasović te Jasne Skelin Duboković koja je svoj život posvetila Roškom slapu i njegovom razvoju.

27. siječnja u ispostavi JU „NP Krka“ održat će se sljedeći program:

  • Izrada maketa vodenica – dječja interaktivna radionica, 18 – 20 sati
  • Priprema jednostavnih slastica – kulinarska radionica, 18.30 – 20 sati
  • Drniški susak – interaktivna prezentacija procesa izrade suska, 19 – 20 sati
  • Otvorenje izložbe i predavanje Roški slap – pokretač razvoja drniškog kraja, predavači: Joško Zaninović, ravnatelj Gradskog muzeja Drniš i Davor Gaurina, viši kustos Gradskog muzeja Drniš, 20 sati
  • Koncert sastava „Dernis music“, 20.30 – 22.30 sata.

Također u Noći muzeja, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i Državni arhiv u Šibeniku u suradnji s Kninskim muzejom otvorit će izložbu Industrijska arhitektura na rijeci Krki u crkvi sv. Barbare na kninskoj tvrđavi u 19 sati. Od svog prvog predstavljanja javnosti u vodenici na Skradinskom buku, izložba Industrijska arhitektura na rijeci Krki u protekle dvije godine gostovala je u brojnim hrvatskim gradovima.

Noć muzeja predstavlja kulturni događaj u organizaciji muzejskih kuća i drugih kulturnih institucija kojemu je glavna značajka da su muzejski i ostali izložbeni prostori za posjetitelje otvoreni do kasno u noć uz slobodan ulaz ili minimalnu naknadu. Ljubazno vas pozivamo da nam se pridružite na navedenim aktivnostima!

10.01.2017.

Povodom obilježavanja 10. obljetnice osnivanja Državnog arhiva u Šibeniku pozivamo Vas na predstavljanje naših izdanja u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku:

11. siječnja 2017. (srijeda) u 12 sati  

„Zilio pok. Gulielma de Albanis de Regio– Bilježnički zapisi iz 1398. i 1400. godine“ (priredio: Josip Kolanović)  

Izdavači: Državni arhiv u Zadru i Državni arhiv u Šibeniku
Knjigu će predstaviti: prof. dr. sc. Mladen Ančić, dr. sc. Ante Gverić i mr. sc. Ladislav Dobrica
12. siječnja 2017. (četvrtak) u 12 sati  

Kristijan Juran „Stari i novi stanovnici Šibenika i njegovih predgrađa u drugoj polovici 17. i početkom 18. stoljeća“

Izdavač: Državni arhiv u Šibeniku
Knjigu će predstaviti: prof. dr. sc. Slaven Bertoša, dr. sc. Marko Rimac i prof. dr. sc. Kristijan Juran    
13. siječnja 2017. (petak) u 12 sati  

Radovan Goger „Šibeniče, ti si stina!“

Izdavači: Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata i Državni arhiv u Šibeniku
Knjigu će predstaviti: Stanko Ferić, Nikola Urukalo i Radovan Goger

16.11.2016.

DJELOMIČNO PONIŠTENJE NATJEČAJA 1.4 MB

21.10.2016.

U povodu 120. obljetnice puštanja u rad prve hidroelektrane na rijeci Krki 28. kolovoza 1895. godine Javna ustanova Nacionalni park Krka u suradnji s Državnim arhivom u Šibeniku priredila je izložbu „Industrijska arhitektura na rijeci Krki“ kao rezultat istraživačkog projekta o industrijskim pogonima duž toka rijeke Krke.

Izložba je izvorno postavljena u vodenici na Skradinskom buku, nedaleko arheološki istraženih i konzerviranih arhitektonskih ostataka HE Krka koja je puštena u rad samo dva dana nakon Adamsove hidroelektrane na slapovima Nijagare. Istovremeno s puštanjem u rad pogona na Skradinskom buku, ostvaren je i prvi prijenos izmjenične struje na veću udaljenost u Hrvatskoj. Vizionarski poduhvat izgradnje cjelovitog sustava proizvodnje, prijenosa i distribucije višefazne izmjenične struje, koji se sastojao od hidroelektrane Krka na Skradinskom buku, 11 km dugog dalekovoda od rijeke Krke do Šibenika i potrošača u Šibeniku, ostvarili su inženjer Vjekoslav Meichsner i šibenski gradonačelnik Ante Šupuk.

U razdoblju do početka Prvog svjetskog rata vodena snaga rijeke Krke iskorištena je za rad još triju hidroelektrana (HE Jaruga na Skradinskom buku, HE Roški slap i HE Miljacka na istoimenom slapu u gornjem toku Krke) koje i danas proizvode električnu energiju i dio su jedinstvenog elektrifikacijskog sustava Republike Hrvatske, a dvije hidroelektrane koje su bile projektirane nisu izgrađene – jedna na desnoj obali Skradinskog buka, a druga na Bilušića buku.

Na izložbi su korištene arhivski dokumenti, fotografije i nacrti iz NP Krka, Gradskog muzeja Drniš, Državnog arhiva u Šibeniku, Hrvatskog državnog arhiva i privatne zbirke obitelji Šupuk. Industrijski razvoj na Krki i područjima oko Krke utjecao je na snažan gospodarski razvoj Šibenika na prijelazu 19. u 20. stoljeće, a danas se razvoj Šibenika i šibenskog kraja temelji na zaštiti i očuvanju prirodne raznolikosti i fenomena rijeke Krke.

U promišljanju o budućnosti i održivom razvoju NP Krka prioritet je zaštita prirode i očuvanje krhkih ekosustava rijeke Krke.

10.10.2016.

Javni natječaj arhivski tehničar/tehničarka – 2 izvršitelja/ice na određeno vrijeme
(zamjena za bolovanje/rodiljni dopust), puno radno vrijeme)
1.4 MB

26.09.2016.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE dr. sc. Ante Birin

Šibenski bilježnici – Bonmatej iz Verone
(1449. – 1451.)

Utorak, 27. rujna 2016. u 18 sati u atriju Muzeja grada Šibenika

14.09.2016.

Natječaj za izbor ravnatelja/ravnateljice Državnog arhiva u Šibeniku 1.4 MB

20.06.2016.

Odluka o odabiru za bagatelni postupak - uređenje arhivskog spremišta 252 KB
Odluka o poništenju za bagatelni postupak - uređenje arhivskog spremišta 260 KB
Javni poziv za dostavu ponuda - uređenje spremišta 120 KB
Dokumentacija za preuzimanje 1.2 MB

14.06.2016.

Odluka o odabiru za bagatelni postupak - nabava pokretnih arhivskih regala 0.3 MB
Javni poziv za dostavu ponuda - nabava pokretnih arhivskih regala 0.3 MB
Dokumentacija za preuzimanje 0.6 MB

30.05.2016.


22.02.2016.
 
Državni arhiv u Šibeniku, Muzej grada Šibenika i Hrvatski državni arhiv
 pozivaju Vas na predstavljanje izdanja

ŠIBENSKI DIPLOMATARIJ

ZBORNIK ŠIBENSKIH ISPRAVA

u atriju Muzeja grada Šibenika
u četvrtak 25. veljače s početkom u 18 sati

DIPLOMATARIJ

  istražite  

17.05.2016.

POZIV NA TESTIRANJE KANDIDATA (m/ž) koji/e su podnijeli/e pravovremene i potpune prijave te ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja za prijem zaposlenika na radno mjesto – arhivski tehničar/tehničarka

04.05.2016.

JAVNI NATJEČAJ za prijem zaposlenika (m/ž):
1. arhivski tehničar / tehničarka – 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme, puno radno vrijeme.

06.04.2016.

Temeljem čl. 27. Statuta Državnog arhiva u Šibeniku i Odluke o obustavi postupka u cijelosti Javnog poziva za podnošenje prijava za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u Državnom arhivu u Šibeniku (Klasa: 112-06/16-01/01, Urbroj: 2182/1-47-01-16-37 od 6. travnja 2016.) ravnateljica Državnog arhiva u Šibeniku objavljuje

Obustavu postupka u cijelosti Javnog poziva za podnošenje prijava za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u Državnom arhivu u Šibeniku

Obustavlja postupak u cijelosti Javnog poziva za podnošenje prijava za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u Državnom arhivu u Šibeniku (Klasa: 112-06/16-01/01, Urbroj: 2182/1-47-01-16-2 od 3. ožujka 2016.) objavljenog dana 7. ožujka 2016. godine na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Državnog arhiva u Šibeniku.

06.10.2015.

POZIV NA TESTIRANJE KANDIDATA (m/ž) koji/e su podnijeli/e pravovremene i potpune prijave te ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja za prijem zaposlenika na upražnjeno radno mjesto - arhivist/arhivistica

23.09.2015.

Javni natječaj za prijem zaposlenika na upražnjeno radno mjesto arhivist / arhivistica – 1 izvršitelj/ica, na neodređeno vrijeme, puno radno vrijeme.

26.08.2015.

Na temelju članka 27. Statuta Državnog arhiva u Šibeniku i Odluke o poništenju natječaja (Klasa: 112-02/15-01/02, Urbroj: 2182/1-47-01-15-30 od 21. kolovoza 2015.), Državni arhiv u Šibeniku objavljuje

PONIŠTENJE NATJEČAJA

Poništava se javni natječaj za prijem zaposlenika na radno mjesto arhivist/ica (1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme, puno radno vrijeme) objavljen u Narodnim novinama br. 85/15 od 1. kolovoza 2015., na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ministarstva kulture RH i Državnog arhiva u Šibeniku.

17.08.2015.

IZMJENA TERMINA TESTIRANJA KANDIDATA
koji/e su podnijeli/e pravovremene i potpune prijave te ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja za prijem
u radni odnos - arhivist/arhivistica

13.08.2015.

Državni arhiv u Šibeniku i Mjesni odbor Prvić Šepurine pozivaju Vas na predstavljanje knjige

Dražen Vlahov

Tri glagoljske matične knjige s otoka Prvića (1689. – 1711.)
(Demographica et glagolitica Sibenicensia, sv. 2, Šibenik, 2014.)

Petak, 14. kolovoza 2015. s početkom u 20 sati u prostorijama Mjesnog odbora Prvić Šepurine
Knjigu će predstaviti:
Nataša Mučalo, ravnateljica Državnog arhiva u Šibeniku
Eda Vlahov - u ime autora

12.08.2015.
POZIV NA TESTIRANJE KANDIDATA (m/ž)
koji/e su podnijeli/e pravovremene i potpune prijave te ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja
za prijem u radni odnos - arhivist/arhivistica


01.08.2015.

Javni natječaj za prijem zaposlenika:
I. Arhivist/ica – 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme, puno radno vrijeme

10.01.2015.

Izložba „Školski vremeplov Gimnazije Antuna Vrančića“


Državni arhiv u Šibeniku i Gimnazija Antuna Vrančića pozivaju Vas na otvaranje izložbe „Školski vremeplov Gimnazije Antuna Vrančića“ u četvrtak, 15. siječnja 2015. u 19 sati u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku.
Radujemo se Vašem dolasku!

Međunarodna konferencija


„Arhivi vjerskih zajednica u Hrvatskoj – stanje i perspektive“
(Šibenik, 25. – 26. rujna 2014.)

International Conference


„Archives of Religious Communities in Croatia – Practical Experiences
and Perspectives“
(Šibenik, 25-26th September 2014) 

04.06.2014.

Izložba „Šibenik u Prvom svjetskom ratu“


U godini obilježavanja stote obljetnice početka Prvoga svjetskog rata, Državni arhiv u Šibeniku prigodom Međunarodnog dana arhiva (9. lipnja 2014.) priređuje izložbu „Šibenik u Prvom svjetskom ratu“. Na izložbi će biti prikazani život grada od 1914. do 1918. godine kroz različite arhivske dokumente (fotografije, razglednice, novinske članke, proglase, službene i osobne dokumente) i muzejsku građu. Događanja su prikazana kronološki od sarajevskog atentata 1914. do ulaska talijanske vojske u Šibenik u studenome 1918. Arhivski dokumenti korišteni na ovoj izložbi potječu iz Državnog arhiva u Šibeniku, Državnog arhiva u Zadru, Hrvatskog državnog arhiva, Historijskog arhiva u Sarajevu, Gradskog muzeja Drniš, Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ te jedne privatne zbirke. Odabirom raznolikog materijala izložba na slikovit način nastoji približiti šibenskoj javnosti ratne godine u gradu Šibeniku s osvrtom na gospodarski, društveni i kulturni život. Premda Šibenik nije izravno osjetio posljedice velikih ratnih djelovanja, iz njegove su Ratne luke izvođene ratne akcije, a u njegovoj neposrednoj blizini odvijala su se i aktivna ratna djelovanja.

Otvorenje izložbe je u četvrtak, 5. lipnja 2014. godine u 20,00 sati u Izložbenom prostoru Muzeja grada Šibenika.
Izložba ostaje otvorena do 18. lipnja 2014.

24.02.2014.

28.01.2014.

Državni arhiv u Šibeniku pridružio se obilježavanju manifestacije Noć muzeja 2014. kao suorganizator u programima Muzeja grada Šibenika i Gradskog muzeja Drniš

Radujemo se Vašem dolasku!28.01.2014.
Međunarodna konferencija „Arhivi vjerskih zajednica u Hrvatskoj – stanje i perspektive“ (Šibenik, 25. – 26. rujna 2014.)
Državni arhivi u Šibeniku i Zadru u suradnji s Hrvatskim državnim arhivom i ICARUS-om (International Center for Archival Research) pripremaju međunarodnu konferenciju „Arhivi vjerskih zajednica u Hrvatskoj – stanje i perspektive“ koja će se održati 25. i 26. rujna 2014. u Šibeniku.
Poziv na sudjelovanje

05.06.2013.
Državni arhiv u Šibeniku i Državni arhiv u Pazinu pozivaju Vas na otvaranje izložbe „Juraj Dobrila (1812.-1882.) – povodom 200. godišnjice rođenja“ u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u petak 14. lipnja 2013. godine s početkom u 11 sati.


04.06.2013.
Državni arhiv u Šibeniku poziva Vas na otvaranje izložbe „Službeno informiranje
u prošlosti“
u Muzeju grada Šibenika u četvrtak 6. lipnja 2013. godine
s početkom u 20,30 sati.19.12.2012.
Državni arhiv u Šibeniku i Gradski muzej Drniš pozivaju Vas na otvaranje izložbe „Drniš u starim katasticima“ u izložbeno-galerijskom prostoru Gradskog muzeja Drniš u petak 21. prosinca 2012. godine s početkom u 19 sati.

05.06.2012.
Predstavljanje knjige Primoštenska prezimena, imena i nadimci od 1386. do 2001. godine Vinka Matošina
Nakladnici: Državni arhiv u Šibeniku i Sveučilište u Zadru.
O knjizi govore dr. sc. Ante Jurić, prof. dr. sc. Vladimir Skračić i Vinko Matošin
Početak u 19 sati


Sva prava pridržana © 2007.-2017. Državni arhiv u Šibeniku
Izrada i održavanje: ProWeb - Šibenik