Festival u plakatima

20. lip. 2020.

Najavni plakati šibenskog festivala djeteta o samog početka 1958. godine istovremeno su i umjetnička djela i reklamni mediji. Plakate su osmišljavali priznati slikari, kipari, grafičari, ilustratori, crtači stripova, karikaturisti, scenografi, arhitekti, kostimografi i grafički dizajneri. Autori su mahom bili vezani za aktualne festivale bilo kao izravni sudionici ili vanjski suradnici.

Značajan dio plakata iz sedamdesetih godina i sredine osamdesetih napravili su predstavnici Zagrebačke škole crtanog filma. Koncept odabira pojedinačnih autorskih djela za najavne plakate načelno je napušten početkom novog tisućljeća pa se uz ostvarenja priznatih umjetnika kao predlošci za oblikovanje plakata uzimaju dječji radovi proizašli iz festivalskih likovnih radionica.

Pogledajte izložbu

Nove objave

Pravila za upravljanje dokumentarnim gradivom stvaratelja/posjednika

Hrvatski državni arhiv objavio je Upute za izradu pravila za upravljanje dokumentarnim gradivom stvaratelja/posjednika, Predložak Pravila za upravljanje dokumentarnim gradivom stvaratelja/posjednika koji može poslužiti za izradu navedenog internog akta te Obrazac popisa dokumentarnog gradiva s rokovima čuvanja kojim je definiran prikladan format popisa gradiva

Skip to content