Pravila o privatnosti

U sklopu naše djelatnosti prikupljamo i obrađujemo osobne podatke koje nam dostave klijenti. Budući da nam je zaštita vaše privatnosti prioritet, donijeli smo sljedeća Pravila o privatnosti.

Državni arhiv u Šibeniku se drži sljedećih načela s ciljem zaštite Vaše privatnosti:

  • Ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno.
  • Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene.
  • Ne čuvamo Vaše podatke ako više nije potrebno.
  • Nikada ne prodajemo, posuđujemo ili distribuiramo niti javno objavljujemo Vaše osobne podatke.
  • Vaše podatke ne šaljemo trećim stranama.
  • Ne koristimo nikakvu automatiziranu obradu i donošenje odluka niti profiliranje.
  • Vaše osobne podatke ne prenosimo u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju.
  • Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene.
  • Provjeravamo sigurnost pohranjenih podataka.

Državni arhiv u Šibeniku prikuplja samo ograničene količine informacija o Vama, koje su nužne za ispunjavanje Vašeg zahtjeva i nadamo se da ćemo uspostaviti dugoročan i vjerodostojan poslovni odnos.

Ova Pravila o privatnosti pomažu Vam razumijeti koje podatke prikupljamo, u koju svrhu ih koristimo i kako možete ostvariti svoja prava.

Važno je pročitati naša Pravila o privatnosti i nadamo se da ćete izdvojiti vrijeme i Vašu pozornost.

Kako i koje Vaše podatke prikupljamo?

Kada nas kontaktirate putem našeg obrasca ili izravno putem e-pošte, informacije koje ispunite (osobne informacije kao što su Vaše ime, adresa e-pošte, broj telefona, organizacija/tvrtka) ili pošaljete bit će obrađene i pohranjene kako bismo Vas mogli kontaktirati i odgovoriti na Vaš zahtjev. Ako ste mlađi od 16 godina morate priložiti suglasnost roditelja ili skrbnika prije davanja osobnih podataka. Popunjavajući obrasce za kontakt na našoj stranici ili kontaktirajući nas izravno putem e-pošte jamčite da su informacije koje ste priložili točne, te da ste u cijelosti suglasni s odredbama naših Pravila o privatnosti i u njima navedenim uvjetima.

Podaci o Voditelju obrade Vaših podataka

Voditelj obrade ove internetske stranice i Vaših osobnih podataka Državni arhiv u Šibeniku, Velimira Škorpika 6/A, 22000 Šibenik.

Koja je svrha i pravna osnova za prikupljanje Vaših podataka?

Poduzimanje najprikladnijih aktivnosti za Vaš zahtjev prije ulaska u bilo koji poslovni odnos, na temelju poslovnog djelovanja tvrtke i njenog legitimnog interesa.

Koliko će dugo biti pohranjeni Vaši osobni podaci?

Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u svrhu uspostavljanja zajedničke poslovne suradnje kao i za vrijeme važenja našeg ugovornog odnosa.

Kako ćemo koristiti informacije o Vama?

Prikupljamo informacije o Vama da bismo Vas mogli kontaktirati i odgovoriti na Vaš zahtjev. Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo u svrhu uspostavljanja našeg poslovnog odnosa. Državni arhiv u Šibeniku će Vam slati obavijesti o novim ponudama i uslugama za koje smatramo da bi Vam mogli biti od interesa. U bilo kojem trenutku možete zatražiti da Vas uklonimo s dostavne liste.

Informacijska sigurnost

Osigurali smo sigurnosne mjere u svrhu zaštite osobnih podataka koje podijelite s nama. Vaši osobni podaci zaštićeni su od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju.

Kolačići

Kako bismo olakšali pregledavanje naših internetskih stranica, naš poslužitelj globalne mreže koristi kolačiće. Kolačići se ne mogu koristiti za pokretanje programa ili postavljanje virusa na Vaše računalo. Pregled naših stranica moguć je i bez uporabe kolačića ako je Vaš internetski preglednik tako postavljen. Svi detalji o kolačićima nalaze se na poveznici Pravila o kolačićima .

Vaša prava

Imate pravo na informacije o obradi Vaših osobnih podataka, povlačenje svoje privole u bilo koje vrijeme, ispravak ili dopunu Vaših osobnih podataka kako bi uvijek bili točni, brisanje Vaših osobnih podataka kada više nisu potrebni za gore navedene svrhe, prijenos Vaših osobnih podataka u strukturiranom obliku te podnošenje prigovora Državnom arhivu u Šibeniku, Velimira Škorpika 6/A, dasi@dasi.hr ili nadležnom državnom tijelu.

Vaša privola

Korištenjem naše mrežne stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti, tj. dajete izričitu privolu Državnom arhivu u Šibeniku da prikuplja i dalje obrađuje Vaše osobne podatke, kao i sve druge podatke za koje sazna pružanjem svojih usluga sukladno zakonskim propisima, a sve u skladu s definiranom svrhom u ovim pravilima. Također potvrđujete da ste upoznati sa svim bitnim podacima o Državnom arhivu u Šibeniku i uslugama koje pruža.

Pravo na podnošenje prigovora nadležnom tijelu

U svakom trenutku možete uložiti žalbu izravno nadležnom nadzornom tijelu: Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP), Martićeva 14, Zagreb, kontakt: +385 (0)1 4609 999, azop@azop.hr , www.azop.hr .

Povreda osobnih podataka

O svakoj nezakonitoj povredi podataka izvijestiti ćemo AZOP kao nadležno tijelo za zaštitu podataka.

Promjene naših pravila o privatnosti

U slučaju promjena naših pravila o privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene pravila o privatnosti dolje kako slijedi.

Službenica za zaštitu osobnih podataka:

Andrijana Rados Šupe
022 310 682
arsupe@dasi.hr